Adatlapok letöltése

A Magyar Igazolvány kérelmezéséhez szükséges:
– egy darab 3,2 x 4,5 cm-es hivatalos, okmány jellegű igazolványfénykép; a kép nem lehet 3 hónapnál régebbi, sem tablófénykép!
– személyazonosító okirat : felnőttek esetében – személyazonossági igazolvány; a 15. életévüket be nem töltött személyek esetében születési anyakönyvi kivonat

Figyelem!
Amennyiben Ön a közelmúltban már rendelkezett magyar igazolvánnyal, de az elvesztett, kérjük az Adatváltozási kérelmet töltse ki!

Amennyiben gondja támadna a kérelem kitöltésével, forduljon bizalommal irodánk munkatársaihoz, vagy a kitöltésben segédkező személyekhez!

A magyar igazolványok érvényességi ideje határozatlanra minősült. Továbbra is fel lehet használni az utazási kedvezmények igénybevételére annak ellenére, hogy lejárt az érvényességük.

ÚJ MAGYAR IGAZOLVÁNYHOZ:
Kérjük csak akkor töltse ki, ha még nem volt Magyar Igazolványa!
Mind a négy kérelmet ki kell tölteni, valamint az aláírásnál kérjük ügyeljen az alábbiakra: az aláírás magyarul, teljes névvel olvashatóan szerepeljen mind a négy dokumentumon.
A szignó jel nem minősül aláírásnak!

1. Adatlap Magyar igazolvány kérelmezéséhez PDF formátumban
2.
Nyilatkozat – A Szlovák Köztársaság 122/2013-as számú a személyes adatok védelméről szóló törvénye értelmében – űrlap PDF formátumban
3. Nyilatkozat
– nem rendelkezik magyarországi lakhellyel – űrlap PDF formátumban
4. Meghatalmazás  PDF formátumban
(15. év alatti kérelmező esetében kérjük a szülő adatait feltüntetni, majd mindketten lent baloldalt aláírni)

PÓTFÜZET IGÉNYLÉSÉHEZ:
Ammennyiben az igazolványában beteltek a kedvezményre jogosító helyek kérjük igényeljen pótfüzetet az alábbiak szerint: 3 oldalas kitölthető űrlap DOC formátumban

ADATVÁLTOZÁS:
Amennyiben az igazolványa elveszett, névváltozás törnént, elavult- gyerekkori fényképet tatalmaz kérjük mind a három dokumentumot kitölteni:
1. Nyilatkozat– nem rendelkezik magyarországi lakhellyel – űrlap PDF formátumban
2. Adatlap Adatváltozási kérelemhez PDF formátumban
3. Meghatalmazás 
Magyar igazolvány cseréjéhez / pótlásához és átvételéhez PDF formátumban

DIÁK – ÉS PEDAGÓGUSIGAZOLVÁNY :
A diákkedvezmény igényléséhez szükséges a kitöltött kérelem, a meghatalmazás, valamint az adott tanévre szóló magyar nyelvű jogviszony igazolás a tanintézettől, ami a kérelmező nevére van kitöltve.
A pedagógus kedvezményt igénylők a kitöltött kérelem és meghatalmazás mellett be kell hogy mutassák a pedagógus végzettséget igazoló okiratukat (oklevél, vagy szakirányú érettségi bizonyítvány), illetve az adott tanévre szóló, a kérelmező nevére kitöltött munkahelyi igazolást.

Igénylőlap diák– és pedagógusigazolvány kiállítására és érvényességének meghosszabbítására PDF formátumban
Meghatalmazás
diák- és pedagógusigazolvány, átvételére ITT: PDF formátumban

MAGYAR HOZZÁTARTOZÓI IGAZOLVÁNYOK
A Magyar hozzátartozói igazolvány kérelmezéséhez szükséges: egy darab 3,2 x 4,5 cm-es igazolványfénykép, személyazonosító okirat (15. életévüket be nem töltött személyek esetében születési anyakönyvi kivonat), a házassági anyakönyvi kivonat és a kitöltött kérelem, meghatalmazással.

Adatlap Magyar hozzátartozói igazolvány kérelmezéséhez PDF formátumban
Meghatalmazás – Magyar igazolvány / Magyar hozzátartozói igazolvány – igényléséhez / cseréjéhez / pótlásához PDF formátumban