A civilek szolgálatában a Felvidéken

http://parts.powercut.co.uk/?risep=%D8%A3%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%85%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84-%D9%84%D8%B1%D8%A8%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%84&b08=74 A magyarországi határ menti megyékben működő Civil Információs Centrumok (CIC) és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás között több mint egy évvel ezelőtt született meg az az együttműködési megállapodás, melynek értelmében közös munkával építik és segítik a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat és a civil szervezetek határon átnyúló együttműködését. Ez a munka az ősszel is folytatódik.

http://www.livingwithdragons.com/?printers=%D9%85%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D9%86%D9%8A-%D8%A8%D9%8A%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%D9%87%D9%85&7b6=18  

here source Hat megyével hét városban

كيف تربح المال للمراهقين A Szövetség a Közös Célokért a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Információs Centrumok határon túli partnereként (jó kapcsolatokat ápolva a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Információs Centrum cím birtokosával is) az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai felügyelete alatt nyújt tanácsadást a Felvidéken. Az együttműködés az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közreműködésével jött létre.

A területi adottságokból kifolyólag és a még 2002-ben kiépült SZAKC irodahálózatának köszönhetően, a magyar-szlovák határ mentén, a több magyarországi megyével szomszédos SZAKC irodák, hét helyszínen várják az érdeklődő civil szervezeteket, nyugatról keletre haladva az alábbi városokban: Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom, Ipolyság, Rimaszombat, Rozsnyó és Királyhelmec.

A Visegrádi Alapról szóló előadás Komáromban

go here Az irodahálózat segíti az együttműködést kereső polgári szerveződéseket

Valamennyi megyei CIC-nek tehát konkrét partnerei vannak abban a SZAKC irodában, amely az adott megye székhelyéhez legközelebb esik. Ezekben az irodákban rendszeresen tartanak civil információs napokat, folyamatosan egész évben. Ez a felület lehetővé teszi, hogy minél szélesebb körben tudjanak kapcsolatokat teremteni hasonló jellegű szerveződések. Ennek egyik legfontosabb és leghatékonyabb módja éppen az információs napok szervezése, amelyeken alkalom nyílik a magyar-külhoni magyar civil szervezetek képviselőinek találkozójára egymással és szakemberekkel.

http://investingtips360.com/?klaystrofobiya=%D8%A8%D8%BA%D9%8A%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%B1%D9%8A-%D8%A7%D8%B3%D9%87%D9%85-%D9%81%D9%8A-%D9%83%D8%A7%D8%B4-%D9%8A%D9%88&001=a8 Fontos a jelenlétük a nagyobb társadalmi eseményeken is

A megyei Civil Információs Centrumok külhoni partnerszervezeteként a SZAKC munkatársai az elmúlt időszakban számos tanácsadási és információs napot szerveztek az irodákban, de komoly gondot fordított az irodahálózat arra is, hogy jelen legyenek a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken is, mint például a hagyományosan Dunaszerdahelyen megrendezésre kerülő Csallóközi Vásárban, a Martosi Szabadegyetemen, vagy a Gombaszögi Nyári Tábor idején. Ezeken az információs napokon a meghívott előadók a civil szféra számára hasznos és érdekes – nemcsak szakmai témákkal – várták az érdeklődőket. A találkozókon lehetőség nyílt a civil szervezetek bemutatkozására és a helyszínen való kapcsolatfelvételre is, de kérdéseikre konkrét tanácsokat is kaptak az érdeklődők.

A Bodrogközi polgári társulások találkozója a királyhelmeci SZAKC iroda szervezésében

follow link Folyamatos munka: szakmai segítség és tanácsadás a SZAKC irodáiban

Az elérhető pályázatok közül kiemelten foglalkoznak az irodák munkatársai a Nemzeti Együttműködési Alap, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program, a Visegrádi Alap és további EU-s pályázatok által kínált lehetőségek kihasználásával. Elsősorban a civil szféra, de akár a kis- és középvállalatok együttműködési lehetőségeiről is tanácsadás folyik a pályázati pénzek sikeres lehívása érdekében – ehhez nyújtanak szakmai segítséget a SZAKC irodái kelettől nyugatig.

http://asect.org.uk/?ilyminaciya=%D8%AA%D9%88%D8%B5%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9&171=67 A következő négy hónapban is várják a civil szervezetek képviselőit

Az elmúlt időszak – a SZAKC komáromi irodája és a Komárom-Esztergom megyei CIC-cel közösen szervezett – egyik legsikeresebb előadása a Visegrádi Alap pályázatait érintette. Vendégelőadó Varga György, a Nemzetközi Visegrádi Alap ügyvezető igazgatóhelyettese volt, aki legközelebb szeptember 19-én, a rimaszombati SZAKC iroda felkérésére, ismét előadást tart a témában a rimaszombati Daxner utcai Magyar Közösségi Házban.

Az idei Gombaszögi Nyári Tábor idején rendezett civil információs nap közönsége a rossz időjárás miatt rögtönzött helyszínen hallgatta meg az előadásokat

A megkezdett munka tehát folytatódik. Itt hívjuk fel olvasóink figyelmét, hogy az ősz folyamán egészen decemberig az alábbi napokon várják az említett hét irodában az érdeklődőket: szeptember 8. és 22., október 13. és 27., november 10. és 24., valamint december 8.

A Felvidék.ma természetesen a továbbiakban is figyelemmel kíséri és tudósítja olvasóit minden, a SZAKC civil szférát is érintő tevékenységéről.