Konferencia: Milyen Európát szeretnénk?

A Szövetség a Közös Célokért május 25-én, szombaton 10.30 kezdettel szervezi meg a Milyen Európát szeretnénk című konferenciát a taksonyfalvai Szabadidőközpontban.

A részletes program:

10:30 Ünnepélyes megnyitó Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke  és Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója

10:35 Pódiumbeszélgetés – Milyen Európát szeretnénk?

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője

Berényi József, a Régiók Európai Bizottságának a tagja, Nagyszombat megye alelnöke

További előadók: Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász és Somogyi Alfréd, egyetemi tanár.

A konferencia felelős szervezője és a pódiumbeszélgetés moderátora: Hideghéthy Andrea, újságíró, szerkesztő, a Felvidék.ma felelős kiadója.

Cím: Taksonyfalva, Szabadidőközpont (Kultúrny dom – Centrum voľného času Matúškovo 513, 92501)

Az EUROKON24 című projekt az Interreg Magyarország-Szlovákia Program Kisprojekt Alapja támogatásával valósul meg az Európai Unió társfinanszírozásával.

A támogatásból két tevékenység valósul meg, aminek egyik programeleme az Európa-nap május 11-én Királyfiakarcsán, amit az Európa konferencia követ május 25-én Taksonyfalván. Míg az előbbi tájékoztató programjaival (uniós jogainkról, a fiataloknak szóló európai önkéntes programokról, pódiumbeszélgetés)  a polgárokat és a megvalósításban közreműködő szervezeteket ösztönözzük arra, hogy részt vegyenek az Unió demokratikus és polgári életében, addig a konferencián megvizsgáljuk az Európai Unió Alapjogi Chartájának fejezeteit a szabadsághoz és biztonsághoz való jog, a magán- és a családi élet tiszteletben tartása, a házasságkötéshez és a családalapításhoz való jog kérdéseit.