Emeljünk fel minél több gyermeket Dunaszerdahelyen

Subtitle: A szülőnek a gyermek szárnyakat ad!

Május 4-én, szombaton, 11 órakor hetedszer rendez Magyarország szerte gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett.

A kárpát-medencei szintű kezdeményezéshez Dunaszerdahely városából negyedszer csatlakozhatnak a gyermekes családok, a FEMIT polgári társulás és a Szövetség a Közös Célokért szervezésében.

A szervezők a kezdeményezéssel a pandémia, a háborús helyzet és a gazdasági infláció okozta bizonytalanságban is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a gyerek az állandó biztos pont az életünkben. Ahogy a mottó: Körülöttünk forog a világ! is utal rá a szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot.

A dunaszerdahelyi rendezvényen10 órától színes programokkal készülnek, fellépnek az Október utcai óvoda és a Benedek Elek Óvoda növendékei, valamint kísérő programként foglalkozást biztosít a Melorat.io – Magán Gyógypedagógiai Központ és táplálkozási tanácsadást nyújt a JustHealthy szakértői csapata. A legkisebbeknek lesz kézműves foglalkozás és a SZAKC tanácsadás biztosít  a magyarországi családtámogatási ellátásról, a Köldökzsinór programról.

A hagyományok szerint a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik fel.

Az elmúlt években több tízezren vettek részt a gyerekemelésen az egész Kárpát-medencében, azonban a szervezők ezt a számot minden évben szeretnék túlszárnyalni és új rekordot felállítani. A rekordkísérlethez való csatlakozáshoz minél több, a programban regisztrált gyermeket várnak Dunaszerdahelyről is.

Találkozzunk 2024. május 4-én 10 órától Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren (rossz idő esetén az aulában) és pontban 11 órakor emeljük fel gyermekeinket!

Program:

09.45 Regisztráció – A karszalaggal regisztrált gyerekek ajándékot és tombolajegyet kapnak. A tombolahúzásra a gyerekemelés után kerül sor.

10.00 Megnyitó, köszöntők, majd az Október utcai óvoda és a Benedek Elek Óvoda növendékeinek műsora

10.40 Forgách Erika zenés gyerekműsora a visszaszámlálásig

11.00 Gyereket a magasba!

11.05 Tombolahúzás