A Házasság hete Rimaszombatban

Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodája a Házasság hete alkalmából találkozóra hívta a házaspárokat, érdeklődőket a Szent-Ivány József Közösségi Házba.

Az összejövetel időpontja éppen Bálint-napra és hamvazószerdára esett idén február 14-én. A rimaszombati Daxner utcai magyar házban összegyűlteket a Szövetség a Közös Célokért társulás nevében Pósa Erzsébet köszöntötte.

Házasság heti összejövetel Rimaszombatban (Fotó: HE/Felvidék.ma)

„Tájékoztattuk az érdeklődőket a Köldökzsinór-programról, átadtuk a Rákóczi Szövetség Babanaplóját, továbbá a SZAKC ajándékát, a Family magazint, megvitattuk a házasélet szépségeit. A lelkivezetést nt. Agócs Tímea, a nemesradnóti gyülekezet lelkésze szolgáltatta” – számolt be Pósa Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodájának a vezetője.

Nt. Agócs Tímea felhívta a figyelmet a hármas egységre Jézus és a házaspárok között. Mint megjegyezte, a házastársat jobban kell szeretnünk önmagunknál, hiszen a házasság titka a türelemben, a megértésben, az egymás iránti toleranciában rejlik.

Nt. Agócs Tímea (Fotó: HE/Felvidék.ma)

„El kell egymást fogadni olyannak, ahogyan vagyunk, mint ahogyan Isten is elfogad minket” – mondta a lelkésznő.

Hangsúlyozta, törekedni kell a partnercentrikus házasságra, ne legyen a párunkkal köztünk alá- vagy fölérendeltség. Egyik a másikat kiegészíti, segíti jóban, rosszban, a bajban, a próbatételek alatt is, hiszen a másiknak a fele, támasza vagyunk. S emlékeztetett, Isten a teremtéskor így adta Évát Ádámnak.

A Pásztor házaspár jövőre ünnepli az aranylakodalmát (Fotó: HE/Felvidék.ma)

Az alkalomhoz csatlakozott a Nemesradnóti Református Egyházközség és a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete is. A résztvevők megkóstolhatták a nemesradnóti gyülekezeti konyhájában készült kálvinista mennyországot.