Civil információs nap Nyitrán

Május 4-én a Szövetség a Közös Célokért társulás a „Közéleti kávéház” programsorozat részeként civil kerekasztal beszélgetést szervezett Nyitrán a Zoboralja Kht. székházában.

A civil információs napon részt vett Szövetség a Közös Célokért társulás ügyvezető igazgatója Hideghéthy Andrea, aki tájékoztatta a résztvevőket a társulás tevékenységéről, aminek kiemelkedő nemzetpolitikai feladta a tájékoztató iroda-hálózat működtetése.

Mint azt elmondta, a társulás az ország 12 városában van jelen teljes vagy részleges nyitvatartással, az igényeknek és feladatoknak megfelelőlen, racionális nyitvatartási időben, ahol rendszeresen tájékoztatást adnak Magyarország Kormányának határon túli magyarságot érintő intézkedéseiről, a Köldökzsinór programról, a Magyar igazolvány igénylésének folyamatáról.

A továbbiakban beszámolt a civil szervezeteket és önkormányzatokat, valamint az oktatási intézmények vezetőinek, képviselőinek a Nemzetpolitikai Államtikárság által közzétett a Gondoskodó nemzet program pályázati felhívásairól.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a Kisebbségi Jogvédő Intézet Nyári egyetemi felhívásáról, aminek a határideje május 15-e, a Versünnep Alapítvány által meghirdetett VERSÜNNEP 2023 eseménysorozatról, valamint a Csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház Polgári Társulás 10. alkalommal meghirdetett rajzpályázatáról, a Rajzolj és nyerj! 2023 pályázatról.

“Tájékoztatásunk célja, hogy az irodáink vonzáskörzetében lévő településeken működő civil szervezeteket személyes tudjuk megszólítani a nemzetpolitikai programokkal.” -mondta az ügyvezető igazgató.

Ezt követően a résztvevőknek Őry Péter, a Pro Civis elnöke és Kállay András, a társulás munkatársa prezentációban mutatta be a népszámlálással kapcsolatos eredményeket, amiket a résztevevők kérésére bővebben is elemeztek.