A Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat lelkes önkéntesek jelentkezését várja!

Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek arra, hogy részt vegyenek a segítő, karitatív munkában. A jelentkezéshez nem feltétel sem a humán szakterületen végzett munka, sem a pszichológiai ismeretek.

Az önkéntes ügyelőink a személyes körülményeiktől függően, havonta 2–3 alkalommal ülnek a telefon mellé segítő beszélgetéseket folytatni. Emellett pedig minden hónapban részt vesznek szupervízión, esetkonzultáción, továbbképzéseken, tréningeken. Ezek a csoportfoglalkozások segítik a szakmai fejlődést, és a pozitív energiákkal, élményekkel való feltöltődést.

Mit nyújtunk önkénteseinknek?

Izgalmas, tapasztalatokat nyújtó karitatív munkát, szakmai és személyes fejlődést biztosító foglalkozásokat, fizetés, pénz helyett – pályázati forrásokból – szakmai konferenciákon, képzéseken való részvételt, megbízható, jó légkörű csapatot, melyet ügyelői stáb formál, valamint nyitottságot, jó közösségi kapcsolatokat.

Képzés

Szakemberek választják ki tesztek és a személyes interjú alapján a jelentkezőket. A sikeres alkalmassági értékelés után kapcsolódnak a jelöltek az intenzív képzéshez, amely önismereti tréningből, elméleti képzésből és kommunikációs-, telefonos helyzetgyakorlatokból áll. A kiképzés után a vizsgát tevők hospitálnak, s azt követően kezdhetik el a segítőmunkát. Az önkéntes munka havonta egy – két alkalommal történő elfoglaltságot jelent, amely magába foglalja az ügyelői helyszínre történő utazás vállalását is.

Jelentkezési feltételek:

– minimum középfokú végzettség,
– 23-65 éves életkor,
– nyitottság,
– jó kommunikációs készség,
– lelki terhelhetőség.

Jelentkezni lehet a felvidekitelefonszolgalat@gmail.com e-mail címen.

Határidő: 2023. április 23., vasárnap

Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a szolgálatban.

Sok szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, és nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.