A Rákóczi Szövetség 12 érve a magyar iskolaválasztás mellett

A Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampánya kiterjed az egész Kárpát-medencére, szoros együttműködésben a helyi magyar iskolákkal és óvodákkal.

Személyes megszólítással, óriásplakátokkal, online kampányeszközökkel igyekeznek felhívni a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára.

„A Magyar iskolaválasztási program mögött idén is széleskörű társadalmi összefogás jött létre – köztük sok száz települési önkormányzat és magánemberek – annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Petrovay László, a Magyar iskolaválasztási programért felelős igazgató a kampányuk sikerességében reménykedve hírportálunknak kifejtette, bíznak benne, hogy a Kárpát-medence számos településén és régiójában egyre többen választják a magyar jövőt, gyermekük magyar iskolába íratásával.

Mint mondta, a program célja: a külhoni területeken élő magyar, vagy részben magyar családokat arra bátorítani és ösztönözni, hogy magyarul beszélő iskolakötelessé váló gyermeküknek válasszanak magyar nyelvű iskolát.

A magyar iskolaválasztás biztosítja a magyar közösségek megmaradását, a magyar nyelv és kultúra továbbadásával, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

12 érv a magyar iskolaválasztás mellett

(Rákóczi Szövetség/HE, Felvidék.ma)