Mozgáskorlátozottak adventi ünnepsége a Felvidéken

A rendezvény fő célja, hogy a különböző fogyatékkal élőknek olyan programokat szervezzünk, amelyek által a pozitív élményeket szerezhetnek akkor is, ha javarészt otthonaikban élik a mindennapjaikat.

A sportversenyek a hagyományos Áhi jóga gyakorlatokkal kezdődtek, Bacsárdi József vezetésével, ami egy tökéletes ráhangolódást biztosított a versenyzőknek. Az adventi napon több sportágban és több kategóriában versenyeztek a csapatok. Hagyományos kihívások voltak a körbedobás, a darts és boccia.

A SZAKC az adventi hangulathoz méltó kultúrműsorral is kedveskedett a vendégeknek. Így a nap folyamán a nagyabonyi citerazenekar szórakoztatta a résztvevőket, majd fellépett a GRACE Ifjúsági Csoportja, és a Kultúra (mozgás)korlátok nélkül csoport képviseletében Nagy Gábor verses összeállítását hallhatták a résztvevők Verspillanatok címmel.

A rendezvényen gondoltak a legkisebbekre is, Cseh Éva, a GRACE tagja kézműves foglalkozásokat tartott, amely során különféle karácsonyi díszeket készíthettek az érdeklődők. Az egyesület tagjai által elkészített adventi koszorút Mikus Csaba, helyi plébános szentelte meg.