Megjelentek a 2022. évi Nemzeti újrakezdés program pályázati kiírásai

A BGA honlapján elérhetőek a 2022. évi Nemzeti újrakezdés program I. és 2022. évi Nemzeti újrakezdés program II. pályázati kiírások. Míg előbbi esetében külhoni szervezetek működésének, fejlesztéseinek és eszközbeszerzéseinek támogatására lehet pályázni, addig az utóbbi külhoni szervezetek programjainak és rendezvényeinek támogatásáról szól. 

„Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás, a kultúra, az egyház, a sport, a közösségek és a diaszpóra támogatása által”

– olvasható a pályázati kiírásban.

A hasznos információk a BGA honlapja mellett (I., II.)a Felvidék.ma portálon is elérhetőek, itt olvashatóak a 2022. évi Nemzeti újrakezdés program I.itt pedig a Nemzeti újrakezdés program II. pályázat részletei (ahol a pályázati kiírás mellett útmutató is olvasható).

Fontos információ, hogy előbbi esetében a benyújtási határidő 2021. december 30., míg utóbbit 2022 január 14-ig lehet beadni.