Hatodik információs nap Martoson

A Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpontban augusztus 7-én, szombaton egész napon át tartó családi programmal készültek a MartFeszt szervezői. Megőrizve a fesztivál jellegét, ugyanakkor családias hangulattal ötvözve azt, újdonsággal debütált a MartFamily programja. A Szövetség a Közös Célokért társulás immár hatodik alkalommal járult hozzá a martosi rendezvény programkínálatához, melynek keretein belül ismét megszervezte a magyarországi és felvidéki civil szervezetek részére a civil információs napot.

 

A találkozó témái között természetes helyet kapott a magyar–külhoni magyar kapcsolatok erősítése, együttműködések építése, mivel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai kiemeleten ezt az együttműködési formát részesítik előnyben. Ehhez kapcsolódva Gubík László, a SZAKC elnöke és Hideghéthy Andrea nyújtottak tájékoztatást a megjelent civil szervezetek képviselőinek a határon átnyúló programokon való részvételi és pályázati
lehetőségekről.

Az információs napon, a MartFamily programjain résztvevő fiatal családok figyelmét a határon túlra kiterjesztett családtámogatási rendszerekről, a Köldökzsinór program részleteiről is tájékoztatták az érdeklődőket. A Komárom-Esztergom megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által támogatott információs nap házigazdája Bölcskei Kornélia, a Szövetség a Közös Célokért komáromi munkatársa volt.