Pályázat kisebbségvédelmi tanulmányok írására

A Kisebbségi Jogvédő Intézet pályázati felhívása külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, politológus, más társadalomtudományi szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiatalok számára kisebbségvédelmi tanulmányok írására.

A pályázat célja, hogy a külhonban tanuló egyetemista, valamint pályakezdő fiatalok újabb ismereteket szerezzenek a kisebbségvédelem terén, és bővítsék ezen területen megszerzett tudásukat.

Pályázni elsősorban a külhoni magyarsággal, valamint Európa hagyományos nemzeti közösségeivel kapcsolatos jogi, illetve társadalomtudományi elemzéssel lehet.

Az írásnak meg kell felelnie a tudományos tanulmányoktól elvárható érvelő okfejtésnek, tartalmaznia kell módszertani bevezetőt, a kutatás eredményeinek tárgyalását, és összegzését.

A kéziratot a mellékelt Szerzői útmutató előírásainak megfelelően kell elküldeni.

Terjedelem: minimum 25.000, maximum 45.000 leütés (szóközökkel). Ennél rövidebb tanulmányokat nem, hosszabbakat pedig csak indokolt esetben fogadnak el.

Máshol már megjelent pályamunkákat, valamint diplomamunkákat nem fogadnak be.

A díjazottak az elismerő oklevelet átvehetik ünnepélyes keretek között is a Kisebbségi Jogvédő Intézet által 2021 nyarán szervezett nyári egyetemeken, amennyiben az aktuális járványügyi előírások lehetővé teszik annak személyes részvételen alapuló megszervezését.

A pályázatok értékelése, díjazás

  1. helyezés: 110.000 HUF
  2. helyezés: 90.000 HUF
  3. helyezés: 70.000 HUF

A pályázat benyújtásáról

A pályázatokat doc, vagy docx formátumban, elektronikus levélben kell benyújtani a jogvedo.intezet@kji.hu címre.

Határidő: 2021. április 15. 17:00 óra

További információt az alábbi linken olvashatnak

https://www.kji.hu/a-kisebbsegi-jogvedo-intezet-palyazati-felhivasa-tanulmany-irasara/