Megjelent a szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás határon túli magyar hallgatók részére

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2020/2021-es tanévben külhoni felsőoktatási mester vagy doktori képzésen részt vevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

A pályázati kiírás tartalmát az Eötvös Loránd Tudományegyetem az Innovációs és Technológia Minisztériummalegyüttműködve dolgozta ki. Az ösztöndíjakkal a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását kívánják támogatni.

A szlovákiai és csehországi felsőoktatásban résztvevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára kiírt pályázat elektronikus űrlapja mától elérhető az ELTE pályázási felületén, ahol megtalálható az űrlap linkje mellett a kiírás és a pályázati pontrendszer is.

A pályázat beadási határideje: 2020. december 31., éjfél

A szlovákiai magyar hallgatók körében legnépszerűbb pályázaton elnyerhető ösztöndíj összege nem változott a tavalyihoz képest. A mesterképzésen résztvevők háromszázezer forint ösztöndíjat nyerhetnek el egy összegben a tanév egészére. A doktori képzés hallgatói ötszázezer forint tanulmányi támogatást célzó ösztöndíjban részesülhetnek, amely szintén a 2020/2021-es tanév tíz hónapjára szól.

Pályázni a martonaron.elte.hu oldalon lehet a pályázatnak és a kategóriának megfelelő pályázati adatlapon.