A kijárási tilalom alatt is elérhetőek a SZAKC irodái

Tekintettel a 2020. október 24-én hatályba lépő kijárási tilalomra, a SZAKC irodái nem tudják személyesen fogadni az ügyfeleket.

A kijárási korlátozás ideje alatt elsősorban telefonon fogadják az ügyfelek hívásait, de elérhetőek a szövetség munkatársai e-mailben és online formában a SZAKC Facebook-oldalán keresztül.

A SZAKC vezetősége tisztelettel kéri az ügyfeleket, hogy az irodák munkatársait személyesen csak előzetes egyeztetés után, indokolt és sürgős esetben a kész dokumentumok átvétele céljából keressék. A dokumentumokat egy lezárt borítékban lehet benyújtani.

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az előre nem egyeztetett látogatások nem képeznek kivételt a kijárási korlátozás alól, és ez azokra is vonatkozik, akiknek negatív lett a koronavírus-tesztjük.

Az ügyfelek közvetlenül két témában kérhetnek felvilágosítást: a Magyar igazolvány ügyintézésének jelenlegi lehetőségeiről, illetve a Köldökzsinór programmal összefüggő kérelmek benyújtására vonatkozó információkkal kapcsolatban.

A civil szervezetek szintén telefonon, e-mailben és a Facebook-oldalon keresztül kérhetnek tájékoztatást a NEA pályázatokkal és a határon átívelő partnerkereséssel kapcsolatban.

Ha a fenti témákban e-mailben szeretnének tájékoztatást kérni, a Facebook-oldalon található „E-mail küldése” gombra kattintva is megtehetik.

A belügyminisztérium figyelmezteti a lakosságot, hogy a rendőrség 1000 euró összegű bírságot szabhat ki a járványellenes intézkedések megszegéséért, az elrendelt karantén megsértéséért és a kijárási korlátozás be nem tartásáért.

Keressék bátran az irodahálózat munkatársait, írják meg kérdéseiket akár e-mailben, akár üzenetben és a SZAKC ügyintézői mielőbb válaszolnak!

Az irodák tehát továbbra is üzemelnek, de a kommunikáció csak telefonos vagy elektronikus formában történik.

Az irodák elérhetőségei ITT találhatók meg.