Hosszú távra szóló lehetőség önkéntesek számára Magyarországon

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület motivált, magyarul beszélő önkéntesek jelentkezését várja, akik szeretnének Magyarországon egy ESC projektben részt venni és fiatalokkal dolgozni.

Az Egyesület 18 éve foglalkozik fiatalokkal, mialatt több éve részt vesz az EVS/ESC/Erasmus+ programokban, valamint ifjúsági csereakciókban is. A 2019. október elsején induló hosszú távra szóló, 12 hónapos ESC/Erasmus+ projektre összesen hat magyar anyanyelvű, 18 és 30 év közötti fiatal jelentkezését várják, akik Debrecenben, Nyíregyházán és Karcagon teljesítenek majd önkéntes szolgálatot.

Mint azt Farkas Viktortól, az egyesület debreceni munkatársától megtudtuk, a projekt a fiatalokkal való közös munkát foglalja magába, mialatt képzéseken, tréningeken vesznek részt. A projekt során lehetőség nyílik idegen nyelv elsajátítására, nyelvórákon való részvételre és napi szintű együttműködésben dolgozhatnak egy mentorral, aki segíti és koordinálja a munkájukat.

Az önkéntes feladata a továbbiakban, hogy elősegítse a közösségi iskolai szolgálatos események koordinálását és az ifjúsági programok szervezését, amelyeken részt is vesz. Az ESC lehetőség hirdetéséért és népszerűsítéséért felelős önkéntes munka résztvevői szolgálati telefont kapnak és a szolgálat helyszíneire az egyesület a lakóhelytől való utazást és hazautat is megtéríti.

A projekt a leendő önkéntesek részére ingyenes, privát szállást, teljes körű baleset- és betegbiztosítást nyújt, valamint étkezési hozzájárulást 120 euró értékben és zsebpénzt 150 euróig. A projekt felhívása az Európai Ifjúsági Portálon az alábbi linken található.

Amennyiben érdekel egy hosszú távra szóló önkéntes lehetőség Magyarországon, küldj egy fényképes önéletrajzot és egy motivációs levelet az international@kozpontegyesulet.hu  email-címre. Egyéb információ a 0036 30 579 86 76 telefonszámon kérhető.