Együttműködés a mentálhigiénés kultúra fejlesztésére

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége együttműködő partnereivel, a csíkszeredai Áradat Egyesülettel, a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társasággal és az „Esély” Lelki Egészségvédő Egyesülettel valamint a felvidéki Szövetség a Közös Célokért társulással „A mentálhigiénés kultúra fejlesztése transznacionális együttműködésben” elnevezésű projekt megvalósítását kezdte el Szegeden, 2018. február 21-22. között  az első előkészítő tanácskozáson.

A projekt végrehajtására 24 hónap áll rendelkezésre, mely során a résztvevő civil szervezetek tréningek, workshopok, tanulmányutak megvalósításával segítik a hazai és határon túli telefonszolgálatok szakmai fejlődését, valamint továbbképzést biztosítanak az ügyelők és a mentálhigiénével foglalkozó szakemberek részére. A kompetenciafejlesztés mellett a jó gyakorlatok összegyűjtése valamint az önkéntes lelki elsősegély telefonszolgálatok közötti szorosabb együttműködés is a projekt célkitűzései között szerepel.

A program magyarországi szakmai vezetői Szente Réka és Dr. Fábiánné Páger Anna. Az erdélyi szervezeteket Simó Irma , dr. Kondor Ágota  és Papp Ágota, a felvidéki Szövetség a Közös Célokért társulást pedig Hideghéthy Andrea képviselte a megbeszélésen.