Civil információs nap Martoson

A Szövetség a Közös Célokért társulás a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrummal közösen, immár harmadik alkalommal szervezte meg magyarországi és felvidéki civil szervezetek részvételével civil információs napját a MArtFeszten.

Az eseményen jelen volt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesületének, a Komáromi Protestáns Nőegylet, valamint a búcsi Babamúzeum vezetőségi  tagjai.

Az információs nap témája a család és a tehetség volt, erre fűzte programját a szabadegyetem Vecsey előadójában „A család szerepe a tehetséggondozásban címmel“, melyen részt vettek a téma kormányzati  és nem kormányzati szervezeteinek szakértői Magyarországról és a Felvidékről.

A család témája, kérdésköre első alkalommal kapott színpadot a szabadegyetemen, azzal a szándékkal, hogy a család értékének közvetítésével eljussanak a szabadegyetem fiatal résztvevőihez. Hideghéthy Andrea, a Szövetség a Közös Célokért munkatársa moderálásában megtartott fórumon hangsúlyozta, hogy a határon túli magyar közösségek megtartó ereje a család.

Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár

Nagy Annamária, pszichológus Komáromból

Bajcsi Ildikó, a TéKa Társulás elnöke

Mohňanský Dominika, a Buzitai citerások egyik tagja

Előadók

A fórum hallgatósága