Szívvel Gömörért

Az ünnepi gálaesten az önzetlenül tevékeny, a gömöri régiót élhetőbbé és szebbé tevő személyeket és szervezeteket díjazta az SCA Hygiene Products Slovakia Kft. gömörhorkai leányvállalata.

A felhívást júniusban tették közzé pénzbeli jutalmat ígérve azon szervezeteknek és személyeknek, akik átlagon felüli módon tesznek a régió fellendüléséért, illetve tevékenységükkel aktívan segítik az itt élő embereket.

Négy kategóriában huszonöt jelölést fogadtak, majd a második körbe tizenkét kiválasztott jutott tovább. Róluk videó-filmet készítettek, amelyben személyes indíttatásukat, tevékenységüket mutatták be. A győzteseket ez alapján választotta ki a zsűri. A díjátadóra pedig október 13-án került sor.

Az Aktív Személyek Gömörben kategóriában a Szívvel Gömörért díj győztesei lettek Lekenyéről Beke Beáta, a Szövetség a Közös Célokért rozsnyói munkatársa, a Pro LE-TI polgári társulás elnöke, Rimaszombatból Horváth Csaba, Rozsnyóról Mgr. Zuzana Klincková.

Balról Takács Ágnes, Lekenye polgármestere, mellette Beke Beáta, a díjazott és Máté István, a program ötletgazdája

 

Beke Beáta nevét jól ismerik olvasóink is, a régióban pedig elhivatott tevékenysége ugyancsak közismert. A Felvidék.ma-nak a díjazásáról a következőket mondta:

„Hiszem, hogy amit teszünk, azt kétszeresen kapjuk vissza. 2015-ben egy egész kamionnyi ruhát fogadhattunk Gömörben, amelyet értékesítettünk, és az ebből befolyt összeggel a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogattuk. Ezt követően idén nyáron használt, jó minőségű óvodabútor adományt kaptunk Bécsből. Nyolc óvoda és a berzétei árvaház részesültek belőle. A tettek mellett fontos, hogy a tudásunkat, a látószögünket is folyamatosan szélesítsük. 2010 és 2015 között a Családi pénzügyek szakképzett oktatójaként ezt igyekeztem biztosítani a fiatalok, a nők és a szociálisan nehéz helyzetben levő érdeklődők számára. Nagyon örülök, hogy a régió legnagyobb munkáltatója ilyen jellegű imidzsépítésbe kezdett, hiszen ezzel segíti a gömöri régió arculatának kiépítését is. Mindemellett a pozitív dolgokra koncentrálunk, tehát hiszem, hogy majd ezt kapjuk vissza.”

Takács István, a vállalat igazgatója, elmondta, hogy az első alkalommal meghirdetett „Szívvel Gömörért” elnevezésű program a tervek szerint évi rendszerességgel kerül majd megrendezésre.

A további díjazottak:

Környezetvédelem és idegenforgalom kategóriában: Polgári társulás a mentálisan sérült emberek megsegítésére (Pelsőc), Jasanima – szociális otthon (Rozsnyó), Színes Világ Polgári Társulás (Pelsőc)

Kultúra és oktatás kategóriában: Kraszko csigácska mesés kalandjai – projekt, Gömöri Kézművesek Társulása (Várhosszúrét), Margaréta – Hárskúti Női Szövetség

Szociális tevékenység és jobb élet kategóriában: Krasznahorkaváraljai barlang/RNDr. Jaroslav Stankovič, Rozgang Polgári Társulás (Csucsom), RASTUCA Polgári Társulás

Aktív Személyek Gömörben kategóriában: Beke Beáta (Lekenye), Horváth Csaba (Rimaszombat), Mgr.Zuzana Klincková (Rozsnyó)