Cégek, vállalkozások figyelem: bemutatkozási lehetőség Magyarországon

Rendhagyó állásbörzét szervez Budapesten a magyarországi Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiuma (BI MÁSZ) április 1-én, a Balassi Intézet központi épületében (Budapest, 1016 Somlói út 51.). 

A rendezvényre határon túli cégek, vállalkozások jelentkezését várják, akiknek többféle bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

Az állásbörze legfőbb célja a hallgatók (magyarországi felsőoktatásban tanuló határon túli magyar nemzetiségű hallgatók) és a kiállító cégek, vállalkozások közötti kapcsolat kialakítása. Az esemény szervezői egyrészt segítséget szeretnének nyújtania végzősöknek, friss diplomásoknak, hallgatóknak abban, hogy megismerhessék a szülőföldjükön kínálkozó lehetőségeket. Másrészt a vállalkozásoknak, cégeknek a bemutatkozási lehetőségen túl alkalmat szeretnének nyújtani arra, hogy jól szakképzett munkaerőt találjanak.

A rendezvényen – szakmai vitanaphoz hasonlóan – alkalom nyílik kerekasztal beszélgetésekre, szakmai előadásokra, ahol az egész Kárpát-medencéből érkeznek vállalkozások, hogy megismertessék magukat és megtalálják leendő új munkatársaikat.

A témával kapcsolatban a budapesti BI MÁSZ munkatársait kerestük meg, akik kérdésünkre elmondták, hogy olyan cégek, vállalkozások jelentkezését várják, akik szívesen foglalkoztatnak Magyarországon végzett friss diplomásokat bármely szakterületen.

Megtudtuk, hogy a cégeknek a személyes megjelenésen túl lehetőségük van bemutatkozó anyag megküldésére is. Tetszőleges információs anyagot küldhetnek: elektronikus formában, akár videót, rövidfilmet vagy papír alapú szóróanyagot, brosúrát. A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Ehhez fel kell venni a kapcsolatot a szervezőkkel az expo@bbi.hu e-mail címen. A regisztráció határideje 2016. március 29.7

szakc.sk