Magyarországi miniszteri özstöndíjas részképzős pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Balassi Intézettel közösen a 2015/16-os tanulmányi év tavaszi szemeszterére is meghirdeti a részképzés és a tanulmányút lehetőségét, amelyen azok a szlovákiai magyar egyetemi hallgatók is részt vehetnek, akik Csehországban, illetve Szlovákiában folytatják felsőfokú tanulmányaikat.

A magyar minisztérium által biztosított ösztöndíj lehetőségének köszönhetően a határon túli hallgatók magyarországi állami vagy egyházi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott nappali munkarendő alap- egységes és mesterképzésen vehetnek részt miniszteri ösztöndíjas képzésben. Az ösztöndíj összege kb. havi 40 000 forint, melyet a fogadó felsőoktatási intézmény folyósít az ösztöndíjat elnyerő pályázó részére. Azon nyertes pályázóknak, akik a Balassi Intézet MÁSZ kollégiumaiban (Budapest, Deprecen, Szeged, Pécs) kívánnak elhelyezkedni, térítésmentes szállást biztosítanak.

A pályázatok beadásának módja és határideje:

Pályázni a Balassi Intézet elektronikus „Ügyfélkapu” felületén keresztül lehet http://sao.bbi.hu – n. Majd az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot készít, melyet kinyomtatva és saját kezűleg aláírva postai úton, vagy személyesen el kell juttatni a kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt a Szövetség a Közös Célokért komáromi területi irodájába.

Az elektronikus adatlap beküldési határideje: 2015. január 18, éjjel 24.00 óra.

Az elektronikusan már benyújtott adatlap kinyomtatott és aláírt formájának és papír alapú kötelezően csatolandó mellékletek postai beérkezésének és személyes benyújtásának határideje: 2015. január 19., 15.00 óra.

A pályázatokat egy példányban személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton a Szövetség a Közös Célokért komáromi irodájába kell eljuttatni: Združenie za spoločné ciele, 945 01 Komárno, Nám. Kossutha 3.

A részletes információkat tartalmazó pályázati kiírást és annak mellékletét, a magyarországi állami és egyházi felsőoktatási intézmények listáját, az Elbírálási-és pontrendszert és a Befogadó nyilatkozat, valamint egyéb hasznos dokumentumok elérhetők, ill. letölthetők ha www.szakc.sk oldaláról, a pályázatok menüfül alatt, valamint a www.martonaron.hu, illetve a www.balassi-intezet.hu honlapokon.

Figyelem: az EMMI és a Balassi Intézet közös pályázatán, a Márton Áron Kutatói, illetve Tehetséggondozói Szakkollégiumi Programjába való jelentkezés nem zárja ki a tavaszi részképzésen való részvételt!

A pályázati kiírás megtekinthető ITT>>>

Az elbírálási-és pontrendszer  megtekinthető ITT>>>

A befogadó nyilatkozat megtekinthető ITT>>>