Nagykaposon ismét várja az ügyfeleket a Szövetség a Közös Célokért irodája

Bővül a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) irodahálózata, és július 5-től az Ung-vidék központjában, Nagykaposon ismét fogad ügyfeleket a társulás.

A SZAKC immár 20 éve működteti irodahálózatát a Felvidéken, azon nemzetpolitikai célok mentén, amelyek a Felvidéken élő magyar közösség szülőföldön való megmaradásához járulnak hozzá.

Az irodahálózat szolgáltatásai között található a magyarigazolvány ügyintézési folyamatának a segítése, a határon túlra kiterjesztett családpolitikai intézkedésekről való tájékoztatás (Köldökzsinór program), a Magyarországon és a szülőföldön elérhető ösztöndíjprogramok koordinálása, a kisebbségi jogsegélyszolgálat, a különböző pályázati lehetőségek közvetítése és a civil szervezetek közötti magyar–magyar kapcsolatok építése. A társulás számos kulturális és családi programja mellett a szociális területen – https://www.facebook.com/telefonszolgalat  – elérhető szolgáltatásaival is találkozhatnak az érdeklődők.

A SZAKC vezetősége – Gubík László, a SZAKC elnöke és Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója  – az igényeket felmérve egyeztetett Varga Tiborral, az MKP járási elnökével, Gabri Rudolffal, a Nagykapos és Vidéke Társulás elnökével és a Királyhelmecen működő iroda vezetőjével, Óváry Tamással, akik jelezték, hogy az irodahálózat szolgáltatásainak elérésére igény merült fel Nagykaposon is.

Tárgyalás a SZAKC nagykaposi irodájának megnyitásáról

Az igény, a szándék és az erőforrások összehangolása tette lehetővé, hogy a SZAKC irodája 2022 júliusától az Ung-vidék központjában, Nagykaposon, a Magyar Közösségi Házban ismét fogadni tudja az ügyfeleket.

Nagykaposon az érdeklődők minden héten kedden és szerdán, 15 óra 30 perc és 18 óra között kérhetnek tájékoztatást a magyarigazolvány és a Köldökzsinór program ügyintézési folyamatával kapcsolatban, de a civil ügyekre, pályázati lehetőségekre vonatkozóan is a Csepely utca 64-es szám alatt.

Királyhelmecen változatlan marad az ügyfélfogadási rend, így kedden és szerdán 9 és 15 óra között, a Fő utca 168. szám alatt várják az ügyfeleket.

Mindkét iroda esetében az elérhetőségek:

Óváry Tamás,

Telefon: +421-917-975-507;

E-mail: kiralyhelmec@szakc.sk