Beke Beáta Szeder Fábián Közösségépítő Díjat kapott

Átadták a Tar Lőrincz Baráti Kör által alapított díjakat augusztus 6-án, a IV. Palóc Világtalálkozó második napján.
A palócság legnagyobb kitüntetését, a Szeder Fábián Életműdíjat vette át Duray Miklós, a Szövetség a Közös Célokért Társulás elnöke, valamint a Szeder Fábián Közösségépítő Díj egyik díjazottja lett Beke Beáta, a SZAKC rozsnyói munkatársa.

A lekenyei születésű Beke Beáta neve nem ismeretlen Felső-Gömörben. Széles körű társadalmi tevékenységét az ott élők jól ismerik. Igazi közösségépítő. A Felvidék.ma tudósítója, így az írásaiból rendszeresen értesülhetünk a gömöri régió magyarságának helyzetéről. A Szövetség a Közös Célokért Társulás rozsnyói munkatársa. Már csak munkájából adódóan is a magyar–külhoni magyar kapcsolatok erősítésén dolgozik.

Több sikeres rendezvényt tud maga mögött. Legújabban a Csemadokos tevékenysége keretén belül is, a családoknak igyekszik mind szélesebb teret biztosítani a minőségi magyar kultúrához. Karitatív tevékenységének köszönhetően közösségét is erre ösztönözve, a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon lakóit segíti.

A Szeder Fábián Közösségépítő Díj

Díjátadó a IV. Palóc VilágtalálkozónEmber István laudációjában a következő szavakkal méltatta Duray Miklóst a Szeder Fábián Életműdíjjal való kitüntetése alkalmából: http://duray.sk/2016/08/szeder-fabian-eletmudij/

Duray Miklós, a Szeder Fábián Életműdíjjal